Dieetin jättämät jäljet kasvoissa ja muita jaaritteluja

Käväsin tänään kasvohoidossa mikä sai miettimään asiaa pikkasen syvemmin. En ole koskaan ollut se fanaattisin ihonhoitaja. Ehkäpä johtuu siitä ettei ole mitään kamalia iho-ongelmia tai siis aknea ollu koskaan. Murrosiässä tietty oli näppysiä vähän siellä ja täällä mutta se kait kuuluu siihen ikään ja pistän sen ihan sen hormonihullunmyllyn piikkiin. Näin aikuisiällä on elämä ollut melkoisen huoletonta sillä rintamalla. Joku yksittäinen näppynen saattaa ilmaantua mutta se lähtee yhtä pian kun on tullutkin.


Varmasti nuorena aikuistuvana on sama mitä sitä naamaansa tukkii ja kuinka nukkuu meikit naamalla, se ei siinä hetkessä varmaankaan niin näy mutta auta armias kun tulee ns. aikuisempaan ikään. Alkaa niittämään sitä nuoruusiässä kylvettyä satoa. On läiskää, ryppyä ja laajentunutta ihohuokosta koko naamavärkki. Mulla ei tosiaan epäpuhtauksia juurikaan näy mutta sitten taas on juuri noita laajentuneita ihohuokosia. Ja jokunen nuoruusvuosien hairahdus, arpi puristellusta näpystä. Soo soo, sitä ei parane mennä tekemään..

Pesen iltaisin suihkussa käydessä kasvot puhdistusgeelillä ja joskus jos olen kovin reipas, huiluttelen vielä kasvot kasvovedellä. Voidetta täytyy käyttää aamuin illoin. Välillä olen käyttänyt ihan perus perus LV:n kosteusvoidetta mutta nyt olen käyttänyt apteekin ACO:n voiteita. En nyt tiedä onko ne nyt juurikaan sen kummempia.. no huomaa niissä sentään yö- ja päivävoiteen eron kun yövoide jää lillumaan naamalle pidemmäksi aikaa. Aamulla on niin minuuttiaikataulu etten jouda siinä mitään rasvoja kuivatteleen, pitää olla levittämisen jälkeen hyvinkin äkkiä kuiva että voi sutia puuterit päälle.

Mutta tosiaan menin kasvohoitoon tutulle kosmetologille ja siinä kun hän puhdisti kasvoja niin alkoi jännästi kyselemään että miten se kesä ja syksy menikään. Kävin siis viimeksi kasvohoidossa alkukesästä. Kertoilin kuinka olen dieetannut melkoisesti ja nyt sitten olen palannut takaisin normaaliin arkeen (mikä on muuten edelleenkin hukassa... huoooh) ja syöminen sen mukaista. No siinä aikamme asiasta poristua kosmetologi kertoikin kuinka kasvoista näkee että on dieetannut ja hormonitoiminta pyöräyttänyt kasvojen ihoa uuteen kuosiin. Siellä oli aivan eri meininki kuin ennen, nyt oli rintakehällä epäpuhtauksia (todella tavatonta!), otsa oli yhtä röhelmää ja kasvot oli aivan eriparia osien kanssa. Posket, nenä ja otsa käsiteltiin loppujen lopuksi eri aineilla kun olivat tosiaan niin toisistaan poikkeavat. Normaalisti tähän aikaan iho on perus sekaihoa mutta nyt oli vähän sitä ja tätä.

Ensin tosiaan puhdistettiin kovasti ja sitten tehtiin timanttihionta. Sen päälle sain kyseenalaisen nautinnon kun poistettiin kaksi luufinniä, auts. Lopuksi oli ties minkälaista naamiota ja kosteutusta. Kasvoille ja rintakehälle tehtiin nestettä poistava hieronta. Tässä vaiheessa muistikuvat pätkii kun torkuin hieman. Kasvoilla ollut naamio oli kovin viilentävä, liekö siinä minttua mukana tai jotain. Ennen torkahtamista ajattelin että tältäköhän tuntuu jos laittaisi kylmägeeliä naamaan. Tosin sen voisi luulla tuntuvan useamman asteen epämukavammalta, tuskin siihen kokemukseen nukkuisi.


Salilla en ole käynyt edelleenkään, höh. Maanantaina olin todellä väsynyt, niin väsynyt että kun pääsin kotiin pääsi parku suorasta helpotuksesta että pääsin kotiin. Olin muutenkin vähän down. Eli ei välttämättä se otollisin fiilis reenaamiseen. Tänään kävin tosiaan kasvohoidossa minkä jälkeen ei liiemmälti tarvitsisi hikoilla ja toisekseen oli vanhemman tytsin vanhempainilta koululla. Huomenna on nuoremman jumppa, mikä estää huomisen reenin. Ihan siksi kun Hra R on iltavuorossa eikä meillä kahta harrastusta sovi yhteen iltaan. Etenkin jos toinen on 17:45 - 18:30. Ennen jumppaa ei ennätä eikä jumpan jälkeen viitsi kun lapset pitäisi olla nukkumassa jo klo 20:00. Elikkästen reeniä tiedossa torstaille ja perjantaille. Ja ensi viikolla täyttä höyryä päälle, olen jo miettinyt jopa muutaman aamulenkin tekoa kun tosiaan ollaan ensi viikko syyslomalla eikä tarvi herätä ennen kukonkiekausta. Nähtäväksi jää tuo toteutuspuoli kuitenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti