Opiskelijan elämää

Opiskelin työn ohella aikoinani ulkomaankaupan erikoisammattitutkinnon. Sain todistuksen kurssista tämän vuoden tammikuussa. Silloin kun sain todistuksen käsiini niin uhosin suuresti etten opiskele mitään piiiiitkään aikaan. Ja tietty edessä häämöttävä dieettikin oli sellainen tekijä mitä karisti kaiken ylimääräisen. Ja fiksu veto sinänsä, asia kerrallaan.

Dieetti siis loppui elokuun puolivälissä ja sitten siinä alkoi tulla levottomia ajatuksia tulevasta. Jotenki sellasta diippiä pohdintaa että mitä haluan tehdä ns. Isona. Se oli ainakin varmaa ettei nykyhommat niin silmittömästi tuo nautintoa eli jotain pitäs tehdä silläkin rintamalla. Eläkeikään on tässä matkaa taivas tietää kuinka kauan ja sen ajan voi viettää joko tuskaillen mitä haluais tehdä tai sitten oikeasti tekee sen. Tietty realiteetit mielessä pitäen, tuskinpa tulee Suomen prinsessaksi vaikka kuinka aikoo ja päättää kun ei ole täällä kuningashuonettakaan.

No niinpä sanoista tekoihin ja aloin pläräämään koulutustarjontaa avoimen yliopiston puolelta.  Sieltä bongasin liikuntalääketieteen perusopinnot (25op). Aihepiiri liikunnan suhteesta terveyteen ja fyysiseen kuntoon on todella mielenkiintoinen. Ensimmäinen luentorypäs oli tämän viikon tiistaina Oulun yliopistolla. Kuin ihmeen kaupalla löysin näppärästi luentosalin virkaa toimittaneen luokan. On se vaan melkoinen kompleksi! Varsinki tällaselle landepaukulle :)

Luentoja on iltaisin ja taispa yhtenä lauantainakin olla jotain. En joka luennolle pääse mutta koitan olla luottavaisin mielin että pärjään pelkän luentomateriaalin ja kirjojen voimin. Perusopinnot tulee olla suoritettuna viimeistään ensi vuoden lopussa mutta kaikki luennot on kevään aikana. Näin annetaan mahdollisuus perusopintojen suorittaneille hakeutua aineopintojen pariin varsinaiseen tiedekuntaan. Haluanko edetä niin pitkälle on paha sanoa tässä välissä, aika näyttää varmasti. Riippuu varmasti mitä muuta sitä keksii aikansa ratoksi. Tai miltä työelämässä näyttää. Nyt on aika levotonta vähän kaikkialla, lehdistä saa lukea harva se päivä lomautus- tai irtisanomissuunnitelmia.

En niin tiedä mitä tutkinnolla teen. Nyt eka kurssin tentin sijasta pitää tehdä 10 v mittaiset terveyttä edistävät liikuntasuunnitelmat ja se kyllä kiehtoo ja sormet syyhyten luen aineistoa mistä aloittaa. Eli sellainen kiinnostaa, kaiken ikäisten liikunnan ohjaaminen. Mutta katsotaan mitä mahdollisuuksia tästä aukeaa.

Salihommat on jääneet tältä viikolta aivan täysin ja olen nyt ihmeellisen sujut asian kanssa. Ajattelin käydä nyt viikonloppuna jos siltä tuntuu. Nyt on ihmeellisen vapauttavaa tulla ja mennä näin vapaasti! Mutta ens viikolla viimeistään normimeininki jatkuu. Ei tässä parane aivan vötkyläksi heittäytyä. Viimeksi oon viikon vapaata salihommista pitäny joskus vuosi sitten että ehkäpä voin nyt sen tehdä. Dieetti kun loppui niin jatkoin samoin tein reenihommia ilman lepoa. Ehkä levon aika on nyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti